Plantenoverzicht: Kamerplanten...

Onderstaande teksten zijn afkomstig, en dus copyrighted, van op de siertoer 4 kids!

Een fleurige kamer dankzij jou!

Veel kamerplanten doen het goed op de vensterbank, omdat daar het meeste licht is. Zet ze echter niet tegen het glas. Verbranding of bevriezing kan het gevolg zijn.

Zet planten niet te dicht tegen de verwarming, want dan drogen ze te snel uit.

Wil je in een donker hoekje toch een plant zetten? Kies dan een groene plant, die weinig licht nodig heeft (b.v. een tropische plant die van nature voorkomt in het regenwoud, waar weinig licht kan doordringen tot de bodem).

Varenachtige planten moet je regelmatig besproeien met een zachte waternevel. Gebruik daarvoor een plantenspuit. Hou de luchtvochtigheid hoog door b.v. een bakje water op of bij de verwarming te plaatsen (wel opletten met plastic!).

Een andere manier om de lucht rond de plant voldoende vochtig te houden is "de eilandmethode" - een heel mooie methode trouwens. Plaats onder de plant een schotel met water om de verdamping te bevorderen. De plant mag natuurlijk niet in het water staan. Zet de pot daarom op steentjes of blokjes.

Planten met dikke, leerachtige bladeren hebben minder water nodig dan planten met weelderige, zachte bladeren.

Snoeien kan sommige kamerplanten in model houden. Grijp dus af en toe naar de schaar. Maar overdrijf niet!

Planten kunnen spreken. Echt waar! Je moet alleen hun taal leren begrijpen. Bijvoorbeeld: de pot of aarde van je plant slaat wit uit. Dan probeert die plant je duidelijk te maken dat het hoogtijd is om te verpotten.

Als planten schimmel krijgen, verwijder die direct. Soms is het gewoon beter je plant weg te gooien, voor ze andere planten kan aantasten.

Bronnen

Op de siertoer 4 kids
(officiële website)