Plantenoverzicht: Azalea...

Onderstaande teksten zijn afkomstig, en dus copyrighted, van op de siertoer 4 kids!

Weetjes en watjes, ditjes en datjes

Azalea's kan je bijna het hele jaar door verkrijgen. Vooral tussen september en mei heb je een grote keuze in kleuren: wit, roos, rood, tot zelfs lila en paars. Sommige soorten dragen zelfs meerkleurige bloemen (b.v. roos met witte rand). Prachtig!

Ook qua vorm is er keuze genoeg. De klassieke middelgrote tot grote planten zijn algemeen bekend. Maar nu zijn er ook heel kleine babyazalea's (echt schattig!), iets grotere miniazalea's, azalea's op stam, in schalen, enz.

Azalea's zijn vooral geliefd omdat ze zo overvloedig bloeien. Ze zijn ook erg lang houdbaar. De meeste soorten doen het uitstekend als kamerplant. Sommige azalea's zijn ook geschikt voor de tuin, omdat ze winterhard zijn (dit betekent dat ze goed tegen vorst kunnen).

Verzorg je eigen azalea!

  • Azalea's kan je gerust in de woonkamer zetten. Plaats de plant niet te dicht bij de verwarming en niet in het zonlicht.
  • Geef je azalea elke dag water (best regenwater). Vermijd echter "natte voeten": giet overtollig water na een kwartier weg.
  • Vergeten water geven en de aarde voelt droog aan? Plaats de pot dan in een emmer water en laat de plant gedurende een poos water opzuigen.
  • Verwijder geregeld de verwelkte blaadjes en zet de plant 's nachts wat koeler.
  • Wil je een azalea aanschaffen? Kijk dan goed naar de bloemknoppen! Kies een plant waarvan de bloemen op het punt staan om open te komen.

Bronnen

Op de siertoer 4 kids
(officiële website)