Assortiment toebehoren voor geïntegreerde bestrijding...

Escar-go van Ecostyle

Escar-Go tegen slakken van ECOstyle is de primeur van 2001 op het gebied van slakkenbestrijding.
Het is het eerste 100% natuurlijke product in korrelvorm om slakken te bestrijden.
Wanneer de slakken van Escar-Go eten, zal dit onmiddellijk tot vraatstop leiden. De slak trekt zich terug in zijn schuilplaats, waar hij dood gaat. Er worden geen slijmerige slakkenresten in de tuin terug gevonden.

Escar-Go is niet giftig voor huisdieren, egels en vogels. De natuurlijke vijanden van de slak worden gespaard.

Werkzame stof:
Ferri fosfaat

Dosering:
5 g per m2

TOPGUN van Ecostyle:

TopGun is gemaakt op basis van organische vetzuren en bestrijdt alle onkruiden zeer snel en effectief op 100% biologische wijze. Al binnen enkele uren is er resultaat! De organische vetzuren lossen de celwanden op, waardoor de plant leeg bloedt en verdort.

TopGun is veilig voor mens, dier en milieu.

Werkzame stof:
Verzadigde vetzuren

Dosering:
Concentraat: 170 ml per liter water

XenTari van Bayer

Eiwitkristallen en endosporen van de bacterie worden door de rupsen samen met het bladmoes opgegeten. Via enzymatische afbraak in de maag van de rupsen worden de eiwitkristallen afgebroken tot toxines die specifiek binden op de maagwand en deze doorboren. Door deze gaten dringen de sporen in de rups en vermenigvuldigen zich daar: de volledige rups wordt aangetast en sterft af.

Directe werking: 1 uur na de behandeling treden verlammingsverschijnselen op en stopt de vraat van de rupsen. Het middel heeft een contactwerking. Nieuwe bijgegroeide plantendelen moeten via een herbehandeling geraakt worden. Na regen moet herbehandeld worden. Werking op alle larvale stadia, maar de kleine rupsjes van verschillende soorten zijn gevoeliger.

Werkzame stof:
bacteriepreparaat op basis van sporen en kristallen van Bacillus thuringiensis ssp. Aizawai.

Dosering:
10g per 10 liter water

Meer info op de website van Bayer